Rallycross är en mycket populär gren inom kategorin motorsporter. Just denna sport körs på flera blandade underlag och som förare måste man både kunna hantera bilen på gräs, grus och asfalt. Även lera kan förekomma och då gäller det att ha koll på greppet. Alla lopp inom rallycross körs på en helt stängd bana och allmänheten har inte tillgång till denna. Grenen överlag har fått stor popularitet i Europa trots att sporten som sådan inte har speciellt många år på nacken. Flera turneringar hålls varje år runt om i hela världen, och antalet deltagare blir bara fler och fler.

I denna sport kan man alltid se fram emot ett högt och intensivt tempo med massor av plåtkonakt och snabbhet. Som publik bjuds man på mycket action och de allra flesta banor är byggda som så att publiken kan se hela tävlingen från en och samma plats. Detta gör det lätt för hela familjen att vara med. Eftersom man inte befinner sig direkt vid banan kan man känna sig trygg och även om en bil kör ur löper man ingen risk att träffas av den. Dessutom slipper man oroa sig för att små barn ska störas av höga motorljud med mera.

Tävlingarna i denna sport går ut på att man kör flera korta heat där bilantalet är mellan tre och sju bilar i varje heat. Starten är det allra viktigaste i denna sport och allt som oftast är det den som avgör om en förare vinner eller inte. En bana i rallycross är alltid kortare än 1200 meter och förarna har bara tre, eller maximalt fyra varv på sig innan det är dags för målgång. För det mesta är starten asfalterad för att alla ska starta på lika villkor. Resterande delar av banan kan variera stort och vara mer eller mindre kuperad.